Skip navigation.

HOME > Publications > About the Cover

About the Cover

Vol. 81 No. 10 (2005)

Vol. 81 No. 10 (2005)

Kyushu University Ito Campus

  Kyushu University is building the Ito campus in western Fukuoka in order to embody the new image of the university in the contemporary society that is rapidly evolving throughout the world. The Faculty of Engineering has already been moved to the new campus in October, 2005. The lower floors of the education/research facility are reserved for educational purposes, such as lecture halls for undergraduates, and the higher floors are for activities of the graduate school. The graduate school space consists of three zones; the laboratory zone that has a flexible design with easily movable partitions, the office zone for individual faculty members, and the semi-office zone for graduate students. Users' needs were taken into consideration to the maximum extent possible. For example, the slit portion of the building that was designed to alleviate the oppressive feeling of the large-scale construction is utilized as the refreshment space. The color scheme was adopted based on the survey of the existing buildings on the campus with the aim of maintaining the sense of continuity.

(Caption was prepared by New Campus Planning Office, Kyushu University)


Prev. Issue (Vol. 81 No. 9)     Next Issue (Vol. 82 No. 1)    Index

↑Go to TOP