Skip navigation.

HOME > Honorary Members > Membership > Third Subsection > Personal Information

Personal Information

Name Hayami, Akira Hayami, Akira
Section Section I, Third Subsection
Date of Election 2001/12/12
Speciality Economic History of Japan・Historical Demography
Selected Bibliography
    1. 『日本経済史への視角』(1968年、東洋経済新報社)
    2. 『近世農村の歴史人口学的研究』(1973年、東洋経済新報社)
    3. 『日本における経済社会の展開』(1973年、慶應通信)
    4. 『数量経済史入門』(新保博、西川俊作と共著)(1975年、日本評論社)
    5. 『江戸の農民生活史─宗門改帳にみる濃尾の一農村』(1988年、日本放送出版協会)
    6. 『近世濃尾地方の人口・経済・社会』(1992年、創文社)
    7. 『歴史人口学の世界』(1997年、岩波書店)
    8. The Historical Demography of Pre-modern Japan. (2001. Tokyo University Press)
    9. 『歴史人口学で見た日本』(2001年、文春新書)
    10. 『江戸農民の暮らしと人生』(2002年、麗澤大学出版会)
    11. 『近世日本の経済社会』(2003年、麗澤大学出版会)
    12. 『大正デモグラフィ』(小嶋美代子と共著)(2004年、文春新書)
    13. 『日本を襲ったスペイン・インフルエンザ』(2006年、藤原書店)
    14. 『歴史人口学研究 新しい近世日本像』 (2009年、藤原書店)
    15. 『近世初期の検地と農民』 (2009年、知泉書館)
    16. Population, Family and Society in Pre-Modern Japan (2009.Global Oriental)
    17. 『歴史学との出会い』(2010年、慶應義塾大学出版会)
    18. Population and Family in Early-Modern Central Japan (2010. NICHIBUNKEN)
    19. The Influenza Pandemic in Japan, 1918-1920 (2015. NICHIBUNKEN)
    20. Japan's Industrious Revolution (2015. Springer Japan)

↑Go to TOP