Skip navigation.

HOME > Honorary Members > Membership > First Subsection > Personal Information

Personal Information

Name Yoshikawa, Tadao Yoshikawa, Tadao
Section Section I, First Subsection
Date of Election 2006/12/12
Speciality Chinese History
Selected Bibliography
  • 著 書
    1. 『六朝精神史研究』(1984年2月、同朋舎出版)
    2. 『中国古代人の夢と死』(1985年9月、平凡社)
    3. 『古代中国人の不死幻想』(1995年4月、東方書店)
    4. 『中国人の宗教意識』(1998年7月、創文社)
  • 編 著
    1. 『中国古道教史研究』(1992年2月、同朋舎出版)
    2. 『六朝道教の研究』(1998年2月、春秋社)
    3. 『真誥研究 訳注篇』(麥谷邦夫と共編) (2000年3月、京都大学人文科学研究所)
    4. 『唐代の宗教』(2000年7月、朋友書店)
  • 翻 訳
    1. 『訓注本 後漢書』全11冊(2001年9月-2007年3月、岩波書店)

↑Go to TOP