Skip navigation.

HOME > Honorary Members > Membership > First Subsection > Personal Information

Personal Information

Name Tanaka, Issei Tanaka, Issei
Section Section I, First Subsection
Date of Election 2000/12/12
Speciality Chinese Literature
Selected Bibliography
    1. 『中国祭祀演劇研究』(1981年, 東京大学出版会)
    2. 『中国の宗族と演劇』(1985年, 東京大学出版会) → 中国語訳《中国的宗族与戯劇》(上海古籍出版社, 1992. 銭杭・任余白訳)
    3. 『中国郷村祭祀研究』(1989年, 東京大学出版会)
    4. 『中国巫系演劇研究』(1993年, 東京大学出版会)
    5. 『中国演劇史』(1998年, 東京大学出版会) → 中国語訳《中国戯劇史》(北京廣播学院出版社, 2002, 雲貴彬, 于允訳)
    6. 『明清の戯曲』(2000年, 東京創文社) → 中国語訳《明清的戯劇》(北京廣播学院出版社, 2003, 雲貴彬, 王文勲訳)
    7. 『中国地方戯曲研究』(2006年, 東京汲古書院)
    8. 『中国鎮魂演劇研究』(2016年,東京大学出版会)

↑Go to TOP